Tuesday, October 20, 2009

PART 1: Pengembaraan Bermula

Cerita bebudak kat Paloh Inai yg kunun2 TERsangat la best tu xde la gempak sgt pon. Sesedap rasa jew kot panggil kitorg “ORANG SUNGAI JIN” ea Ana?! **Meh nk sekeh sket, dush3! Da la lmbat add aku msok entry, musti nak boikot neh.. Papepon, spt yg dinanti2kan rmai pihak expecially “ORANG PALOH INAI” huhu.. aku terbitkanlah sekentut dua cerita kat Sg Jin..

P/S: Xmcm Paloh Inai Version. Cerita ni bukan untuk suka-suka, sudah tentunya benar ia dilakukan dengan niat hendak menjatuhkan maruah atau mengaibkan semua.. Klu ada yg sakit hati or sakit otak yg kronik dinasihatkan baca bersama org dewasa yg muhrim!

PART 1: Pengembaraan Bermula **bukan cerita UPIN IPIN ea.. Ini kisah Sungai Jin Version. Kisah pertama sebelum kitorg sampai kat tapak perkhemahan. Dengan menaikki bas bukan ICELAND yg diangan-angankan, kitorg segroup **GROUP 28 menuju ke Sungai Tembeling sambil makan biskot Weetameal & asam kulit limau yg aku bawak sbgai bekalan **mmg kebuloran masing2.. On the way, xtao la pe yg berlaku sbb aku tidow jew sbb mabok bas hahak.. **penyakit keturunan Bas kitorg yg terakhir gerak & terakhir smpai.

**antara bebudak Sg Jin a.k.a anak2 jin

Sedar2 kitorg sampai kat Sg Tembeling yg menjadi buah mulut ramai tersebut dlm pukol10.. Turon jew dari bas, kitorg bergambo dulu sbg kenangan2an **mcm pelancong plak Kemudian, tanpa segan silu kitorg diarahkan ke sebuah warong yang agak seram lagaknya di tepi sungai. Kena la breakfast dulu, biskot tadi da hadam kot..


**nasik goreng ala2 morning in the glory dgn sudu antik

Bajet wat kem kat situ tetapi kemunculan beberapa buah Pajero, van sejibik & pelbagai jenis LORI **ade lori ayam, lori lembu, lori pasir etc membuatkan kami musykil lagi keliru. Rupa2nya perjalanan kitorg bukan stakat disitu shaja, kitorg kne diangkut dengan lori2 tersebut **yg bertuah jew dapt naik pajero ke Sungan Jin.

“Mmg jin btollah!”, aku bermonolog dalaman..

Sedang orang sibok2 berebut mcm ayam naik lori, kitorang boleh lagi relax makan nasik goreng versi ramuan suka hati dgn air teh sambil bergambar macam kat pelancong asing baru smpai Malaysia. Kitorang sebulat suara setuju untuk follow trip terakhir, xpayah nk penat2 berebut dan bersesak2…




to be continue...

3 comments

October 20, 2009 at 12:10 PM

CORRECTION:
ade la bbrpa part salah eja n xmsok dek akal..
malas nk edit, hrp2 u all phm msg yg cuba dismpaikan hehe

October 20, 2009 at 8:20 PM

kah kah kah...
owh! kutuk org paloh inai ye!
nak bagi aku sebijik? x pe2! aku bg ko 4-5 bijik! nak?

October 20, 2009 at 9:45 PM

ooo.. nk balas ea??
sampai kew tgn 2?? hahahak...

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...